вторник, 19 февраля 2019 г.

відкрите вогнище

Наявність на вашій ділянці мангала, печі або пристрої для барбекю зовсім не скасовує будівництво відкритого вогнища. Ця споруда, скоріше, не призначене для приготування їжі або обігріву. Це декоративний елемент для спостереження за живим вогнем, для краси полум'я, яку оцінюють, сидячи навколо красиво оформленого вогнища. Саме будівництва подібного архітектурного елемента і присвячено багато цікаві ідеї для саду та городу своїми руками.



Ми вибрали для вас інструкцію по збірці вогнища, яка ставитися до простих. Для вогнища необхідно вибрати місце, і в якості основи вам необхідно рівний майданчик з землею, так що або вирізуйте газон, як показано на фото, або звільняйте місце від квітів. Необхідно засипати вибране місце щебенем або відсівом середнього розміру, тоді вогонь не буде нагрівати навколишній простір.

Для вогнища потрібен бортик, який сформує необхідний контур, це може бути спеціальний жароміцний пластик, залізний обід краще не використовувати, тому що, нагріваючись від полум'я і перебуваючи під відкритим небом, він швидко проржавіє.
Бортик потрібно обкласти по периметру тротуарною плиткою або натуральним каменем так, щоб повністю приховати його по висоті. При цьому виходить безпечна піч, в якій вогонь горить нижче рівня борта, його НЕ задме вітер, іскри НЕ будуть сипатися навколо, пропалюючи одяг.

На інших фото ви можете побачити інші приклади споруди на ділянці подібного вогнища і переконатися, наскільки це привабливо виглядає, нехай навіть і не особливо функціонально. Але ж головне завдання хорошого ландшафтного дизайну - викликати у вас теплі емоції, подарувати вам насолоду перебуванням за містом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий